A Komplex Mozgásterápiás Fejlesztésről:

A KMT egy otthon végezhető mozgásfejlesztő eljárás, amelyet a szülő segítségével végez el saját otthonában a gyermek, a mozgásfejlesztő szakember kontrollja mellett. Ennek folyamata:

 

 

Az első találkozás alkalmával beszélgetés van a gyermek életének fontosabb állomásairól, a fejlesztő megismeri az anamnesztikus adatokat, illetve a jelenlegi nehézségeket. Ezt követően felméri a gyermek részképességeit a Komplex Mozgásterápia vizsgálóeljárásának segítségével. Szükség szerint egyéb diagnosztikai módszereket is alkalmaz, amennyiben azt a szakmai szempontok indokolttá teszik.

 

A felmérés eredményeit alapul véve összeállít egy egyénre szabott gyakorlatsort, amelyet ott és akkor be is tanít a gyermeknek. A gyakorlatok pontos kivitelezéséről rajzokkal ellátott írásos leírást készít, illetve igény szerint videó formájában is elérhetővé teszi a családok számára.

 

 

A megtanult gyakorlatokat egy héten legalább 5, de inkább 6 alkalommal javasolt elvégezni. Egy gyakorlatsor – a probléma mértékétől és milyenségétől függően – legfeljebb 20 percet vesz igénybe. A tornához nincs szükség különösebb eszközre. A kellékek minden háztartásban egész biztosan jelen vannak, ami pedig mégsem, azt biztosítja a fejlesztő a családok számára.

 

 

Körülbelül havonta tart a fejlesztő pedagógus egy konzultációt a Pulzus Mozgásstúdióban, ahol átbeszéli a fejlesztő a szülővel a változásokat, illetve a tornával kapcsolatos tapasztalatokat. Ezen az alkalmon kontrollálja a fejlesztő a feladott gyakorlatsort, s az eredmények függvényében tanít be újakat a már megszokott módon.

 

Leghamarabb egy hét-, legkésőbb három hónap elteltével lehet tapasztalni a gyermek életében bekövetkezett pozitív változásokat. Ha negyed év rendszeres torna ellenére sem történik látható fejlődés, akkor érdemes újragondolni a terápiás irányt, és más módszerekkel (is) próbálkozni. Így belátható időn belül eldönthető, hogy összhangban áll-e ez a fejlesztő eljárás az Ön gyermekének.

 

 

Amikor az első találkozás alkalmával meghatározott indikátorok (külső jelek, tünetek) megszűnnek, akkor felmerül a terápia lezárásának lehetősége. Ebben az esetben egy hónap “próbaidőt” kínálunk az idegrendszernek, amitől azt várjuk, hogy a problémák ne térjenek vissza, a változást állandónak tekinthessük. Ha a próbaidő lejárta után is tünetmentes állapotról számol be a család, akkor lezártnak tekinthetjük a folyamatot.

 

 

A módszer alkalmazása 5 éves kortól kezdve bármely életkorban lehetséges!

 

 

Órarend:

 

Előre egyeztett időpontokban.

Nézd meg a KMT óránkat!

Pulzus Mozgásstúdió Medve-Bederna Tímea

MEDVE-BEDERNA TÍMEA

KOMPLEX MOZGÁSTERÁPIA FEJLESZTŐ

+36704131674
medve.bederna.timea@gmail.com

A mozgásfejlesztés a legtöbb tanulási nehézségre nézve jótékony hatású, hiszen ezek hátterében gyakran az idegrendszer éretlensége, vagy sérült szerveződése áll. A mozgás pedig az egyik leghatékonyabb eszköz, amellyel befolyásolni tudjuk az idegrendszeri folyamatok érését, a hibás funkciók leépítését, valamint az új és helyes működési módok rögzítését.

Ezek alapján a módszer segíthet többek között:

 • az iskolaérettség elérésében
 • figyelmi és aktivitási problémák esetén
 • tanulási nehézségek leküzdésében (írás, olvasás, számolás)
 • kézügyesség, finommotorika fejlesztésében
 • logopédiai problémákban, beszédfejlődés megtámogatásában
 • szobatisztasági problémákban
 • beilleszkedési nehézségekben, stb.

 

Ez a mozgásterápiás módszer otthon végzendő, melynek előnyei:

 • Havonta találkozunk egymással, így havi egyszeri kiadással kell kalkulálni.
 • 3 hónap után eldönthető, hogy összhangban áll-e a gyermek működésével a módszer.
 • Legfeljebb 20 percet vesz igénybe egy gyakorlatsor elvégzése.
 • Nem igényel eszközhasználatot.
 • Átlagosan 1 éves elköteleződést jelent.
 • Bármilyen fejlesztőeljárással kombinálható.
 • A gyakorlatok személyes bemutatása, betanítása mellett írásos, rajzos, illetve videós segédletet is készítek a pontos kivitelezés elsajátítása érdekében.
 • Mindezeknek köszönhetően akár ONLINE IS lebonyolíthatók a kontrollok.

 

Komplex Mozgásterápiás fejlesztést a KMT Akadémia regisztrált fejlesztőjeként végez Medve-Bederna Tímea: https://www.kmtakademia.hu/?sptp_member=medve-bederna-timea&team=616

Close

Regisztráció
Fiók adatok
*
*
Password Strength