A női jógáról

Mi nők, sokféle céllal kezdünk el jógázni. Van, aki izmosabb, hajlékonyabb, feszesebb, fittebb, karcsúbb szeretne lenni, van aki a gerincét védené, van aki nyugodtabb, ellazultabb érzésre vágyik, van aki azért, mert már a csapból is a jóga jótékony hatásai folynak. De sokan azért, mert a nőiségükkel vannak gondjaik. Nehéz és görcsös  a menstruáció, ciszták, terméketlenség, mióma, kisebb-nagyobb műtétek, hormonzavarok, párkapcsolati problémák… Mind-mind olyan motivációs tényező, melyek önmaguk mélyebb megismerésére hívja a nőket. A női jóga magában foglalja a hatha jóga minden pozitív hatását, és ennél még sokkal többet is ad. A női jóga nőknek lett megalkotva, egyfajta terápiás jógaként, és nemcsak a fizikai testtel, hanem a lélek anatómiájával is külön foglalkozik.

A klasszikus jógaórák felépítését követő, de lelki szinten is gyógyító jóga, energia  gyakorlatok segítenek önmagadhoz közelebb kerülni. Itt nem kell megfelelni, nem kell hősnek lenni, megszakadni és teljesíteni.
Egyszerűen önmagad légy, úgy gyönyörű és tökéletes, ahogy vagy, az úton levés folyamatában. Itt belül vagy, magadban.

Az órám felépítése: -ráhangolódás, -bemelegítés,-ászanasor , -relaxáció,meditáció

Nézd meg női jóga óránkat!

Pulzus Mozgásstúdió Hudák Timi női jóga

Hudák Tímea

NŐI JÓGA

Hudák Tímea vagyok 45 éves

Eddigi életemben folyamatosan jelen volt  a sport, számos formáját kipróbáltam. Mikor megismerkedtem a jógával, attól kezdve teljesen beszippantott, mindennapi életem részévé vált! Olyannyira benne van a napi rutinomban, mint a reggeli kávém. Számomra  a jóga gyakorlása nem csak a testmozgást jelenti, hanem elsősorban  a filozófiát, a spiritualitást és a tudatos életmódot!  Gyakorlásával egészségesebbé váltam testileg, lelkileg és szellemileg.Különös boldogsággal tölt el, hogy közvetlen környezetem is követi ezt az életmódot, gyermekeimmel, családommal együtt haladunk ezen az úton!

A jóga áldásos hatását szeretném átadni minél nagyobb körben, mert tudom és főként érzem, hogy ezzel csak jobbá válhatunk és így a körülöttünk lévő világ is jó irányban fog változni 🙂

  • női jóga