KOMPLEX MOZGÁSTERÁPIÁS FEJLESZTÉS

KOMPLEX MOZGÁSTERÁPIÁS FEJLESZTÉS Bederna Tímea gyógypedagógussal januártól a Pulzusban!

A MÓDSZERRŐL:

A mozgásfejlesztés a legtöbb tanulási nehézségre nézve jótékony hatású, hiszen ezek hátterében gyakran az idegrendszer éretlensége, vagy sérült szerveződése áll. A mozgás pedig az egyik leghatékonyabb eszköz, amellyel befolyásolni tudjuk az idegrendszeri folyamatok érését, a hibás funkciók leépítését, valamint az új és helyes működési módok rögzítését.

Ezek alapján a módszer segíthet többek között:

  • az iskolaérettség elérésében
  • figyelmi és aktivitási problémák esetén
  • tanulási nehézségek leküzdésében (írás, olvasás, számolás)
  • kézügyesség, finommotorika fejlesztésében
  • logopédiai problémákban, beszédfejlődés megtámogatásában
  • szobatisztasági problémákban
  • beilleszkedési nehézségekben, stb.

Ez a mozgásterápiás módszer otthon végzendő, melynek előnyei:

  • Havonta találkozunk egymással a Pulzus Mozgásstúdióban, így havi egyszeri kiadással kell kalkulálni.
  • 3 hónap után eldönthető, hogy összhangban áll-e a gyermek működésével a módszer.
  • Legfeljebb 20 percet vesz igénybe egy gyakorlatsor elvégzése.
  • Nem igényel eszközhasználatot.
  • Átlagosan 1 éves elköteleződést jelent.
  • Bármilyen fejlesztőeljárással kombinálható.

A gyakorlatok személyes bemutatása, betanítása mellett írásos, rajzos, illetve videós segédletet is készítek a pontos kivitelezés elsajátítása érdekében. Mindezeknek köszönhetően akár ONLINE IS lebonyolíthatók a kontrollok.

Komplex Mozgásterápiás fejlesztést a KMT Akadémia regisztrált fejlesztőjeként végzek: https://www.kmtakademia.hu/?sptp_member=medve-bederna-timea&team=616

RÓLAM:

Szaktudásom alapjait a Kaposvári Egyetemen sajátítottam el, ahol gyógypedagógiai és logopédiai diplomát szereztem. Először egy fővárosi speciális általános- és szakiskola gyógypedagógusaként helyezkedtem el, ahol főként ADHD-val (figyelemhiányos hiperaktivitás), autizmus spektrumzavarral-, illetve intellektuális képességzavarral élő gyermekekkel dolgoztam együtt. Innen a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat irányába terelődtem, később pedig utazó gyógypedagógusként dolgoztam számos fővárosi óvodában és iskolában.

Időközben, a folyamatosan jelentkező szülői igényeknek megfelelve, a közoktatási kereteken kívül plusz fejlesztő foglalkozásokat is tartottam a gyerekeknek. Ennek keretet adva, 2010-ben alapítottam meg saját képességfejlesztő központomat, ahol klinikai szakpszichológusokkal szoros együttműködésben dolgoztam együtt a hozzánk forduló családokkal.

Szaktudásom mélyítése és megújítása céljából jelenleg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaként dolgozom, illetve az Eötvös Lóránd Tudományegyetem hallgatójaként veszek részt gyógypedagógus szakvizsga képzésen.

ÓRATÍPUS:

A KMT egy otthon végezhető mozgásfejlesztő eljárás, amelyet a szülő segítségével végez el saját otthonában a gyermek, a mozgásfejlesztő szakember kontrollja mellett. Ennek folyamata:

Az első találkozásunk alkalmával beszélgetünk a Pulzus Mozgásstúdióban a gyermek életének fontosabb állomásairól, megismerem az anamnesztikus adatokat, illetve a jelenlegi nehézségeket. Ezt követően felmérem a gyermek részképességeit a Komplex Mozgásterápia vizsgálóeljárásának segítségével az edzőteremben. Szükség szerint egyéb diagnosztikai módszereket is alkalmazok, amennyiben azt a szakmai szempontok indokolttá teszik.

A felmérés eredményeit alapul véve összeállítok egy egyénre szabott gyakorlatsort, amelyet ott és akkor be is tanítok a gyermeknek a mozgásstúdióban. A gyakorlatok pontos kivitelezéséről rajzokkal ellátott írásos leírást készítek, illetve igény szerint videó formájában is elérhetővé teszem a családok számára.

A megtanult gyakorlatokat egy héten legalább 5, de inkább 6 alkalommal javasolt elvégezni. Egy gyakorlatsor – a probléma mértékétől és milyenségétől függően – legfeljebb 20 percet vesz igénybe. A tornához nincs szükség különösebb eszközre. A kellékek minden háztartásban egész biztosan jelen vannak, ami pedig mégsem, azt én biztosítom a családok számára.

Körülbelül havonta tartunk egy konzultációt szintén a Pulzus Mozgásstúdióban, ahol átbeszéljük a változásokat, illetve a tornával kapcsolatos tapasztalatokat. Ezen az alkalmon kontrollálom a feladott gyakorlatsort, s az eredmények függvényében tanítok be újakat a már megszokott módon.

Leghamarabb egy hét-, legkésőbb három hónap elteltével fogjuk tapasztalni a gyermek életében bekövetkezett pozitív változásokat. Ha negyed év rendszeres torna ellenére sem történik látható fejlődés, akkor érdemes újragondolni a terápiás irányt, és más módszerekkel (is) próbálkozni. Így belátható időn belül eldönthető, hogy összhangban áll-e ez a fejlesztő eljárás az Ön gyermekének

Amikor az első találkozásunk alkalmával meghatározott indikátorok (külső jelek, tünetek) megszűnnek, akkor felmerül a terápia lezárásának lehetősége. Ebben az esetben egy hónap “próbaidőt” kínálunk az idegrendszernek, amitől azt várjuk, hogy a problémák ne térjenek vissza, a változást állandónak tekinthessük. Ha a próbaidő lejárta után is tünetmentes állapotról számol be a család, akkor lezártnak tekinthetjük a folyamatot.

A módszer alkalmazása 5 éves kortól kezdve bármely életkorban lehetséges!

Elérhetőségek:

medve.bederna.timea@gmail.com

+36704131674

Órarend:

Előre egyeztett időpontokban.

Árak:

Első konzultáció (50 perc) 5 000 Ft

Felmérés (60-90 perc)10000 Ft

Az első gyakorlatsor összeállítása és betanítása, írásos segédanyag elkészítése (30 perc) 0 Ft

Kontroll + konzultáció + új gyakorlatsor összeállítása, betanítása, írásos segédanyag elkészítése:

(60 perc) 10000 Ft

további bejegyzések

Pulzus Mozgásstúdió gerinctréning és stretching

7 gyakorlat visszér és seprűvénák ellen

Bár a visszér tartósan nem gyógyítható orvosi kezelés nélkül, rndszeres mozgással megelőzheted a romlását és a terjedését. A következő gyakorlatok hatékonyak, melyeket otthon vagy gerinctréning

Close

Regisztráció
Fiók adatok
*
*
Password Strength